Kedves érdeklődő ugrani vágyó!

Egyesületünk sportunk népszerűsítése érdekében szervez ejtőernyős ugrási lehetőséget az érdeklődők részére. Nem titkolt szándékunk, hogy megszerettessük ezt a nem mindennapi sportágat, amely klubtagjaink részére további lehetőségeket is biztosít, akár az ugrás kipróbálását is lehetővé téve, amely után eldönthetjük, hogy folytatjuk-e és oktatást követően egyénileg is kipróbáljuk. Folyamatosan indított tanfolyamainkat követően önálló ejtőernyőssé válhatsz és a hobbi ejtőernyőstől a sportolási, versenyzési szintig is eljuthatsz. A lehetőség kortól és nemtől nem függ. Ha úgy érzed keress bátran.

A kezdő ejtőernyősök képzése 10 szintből áll, amelyek modul rendszerben épülnek egymásra. Egy-egy modul – a feladattól függően – 1-4 ugrásból és a hozzá tartozó elméleti anyagból áll. A kitűzött feladatok sikeres tejesítése után lehet továbbmenni a következő szintre. A záróvizsga után a jelölt nemzetközileg elfogadott “A” kategóriás ejtőernyős minősítést szerez.

Ejtőernyős tanfolyamok:

– I. szint – (2 ugrás): Bevezető ugrás és alaptevékenység. A tanfolyam díja tartalmazza az oktatást, vizsgáztatást, az oktatók (a repülőgépen és a földön) díját, valamint az I. szint ugrásainak költségét.
– II. szint – (4 ugrás): Megfelelő kiugrási testhelyzet, a tanulónak imitálnia kell a nyitást a gyakorlókioldó segítségével. Ha nem felel meg a követelményeknek, pótugrásokat kell végrehajtania.
– III. szint – (1 ugrás): Első kézi-kioldásos ugrás 1000 méterrol 5 másodperces zuhanási idovel.
– IV. szint – (min. 2 ugrás): Hét másodperces zuhanások 1200 méterről.
– Kezdo V. szint – (min. 2 ugrás): 1200 méteres ugrások magasságmérő használatával 1000 méteres nyitással
– VI. szint – (min. 2 ugrás):1200 méteres ugrások 800 méteres nyitással.
– VII. szint – min. 2 ugrás): 1500-2500 méteres ugrások, csúsztatás, doboz testhelyzet.
– VIII. szint – (min. 2 ugrás): 2000-3000 méteres ugrások, spirál- váltás, hátraszaltó.
– IX. szint – (min. 2 ugrás): 2500-4000 méteres ugrások, fél stílusgyakorlat.
– X. szint – (min. 2 ugrás): 3000-4000 méteres ugrások, csúsztatás, csúsztató fordulók. Vizsgaugrás: 4000 méterről végrehajtott ugrás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címed nem lesz publikus. Required fields are marked *

Hozzászólás elküldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .